Clas Ohlson Värderingar och recensioner

Kundrecensioner för CO/TECH Pumpautomat Cotech

CO/TECH Pumpautomat Cotech

• Smidig, kraftfull pump för bevattning, sommarstugan m.m.• 20 l-tank av hydropresstyp samt tryckmanometer.• Rostfritt pumphus. • Automatisk start/stopp. • Levereras med 2 nipplar för enkel anslutning.
Genomsnittlig kundvärdering:
2,167 av 5
2,2
 av 
5
(6 Recensioner) 6
Öppna en ögonblicksbild av värderingar
Ögonblicksbild av värdering (6 recensioner)
5 stjärnor
0
4 stjärnor
1
3 stjärnor
2
2 stjärnor
0
1 stjärna
3
2 av 6(33%)kunder skulle rekommendera denna produkt till en god vän.
Kunders frågor & Svar:
9 Frågor | 9 Svar
Kundrecensioner för Pumpautomat Cotech
Recension 1 för Pumpautomat Cotech
Total värdering: 
3 av 5
3 av 5

INGET FÖR SALTVATTEN

Datum:den 19 juni 2014
Kund Avatar
lellecg
Ålder:65+
Hur väl känner du denna typ av produkt?Väl insatt
Hur frekvent använder du denna typ av produkt?Flera dagar/vecka
Hej Men nu har den pajat för gott.
Den tål antagligen inte bräck vatten ( Stockholm skärgård ) det fanns inte angivet när jag köpte den. SYND för då hade jag inte köpt den.
Nu har jag slangar, backventiler, elkablar och kranar till ingen nytta.
Lennart C-G
Skulle du rekommendera denna produkt till en god vän? Ja
Svar från Clas Ohlson:Av HansKundserviceden 30 juni 2014
Pumpautomaten är inte lämplig till saltvatten eller bräcktvatten som innehåller en högre halt salt än var sötvatten gör. Det är självklart tråkigt att du nu har kopplingar och ingen fungerade pumpautomat. Idag har vi ingen pumpautomat som vi kan rekommendera att den används i salt eller bräcktvatten.
Kontakta gärna vår kundservice på telefon 0247-445 00
 0 poäng
0  av 0 fann denna recension användbar.
Tack! Du har skickat en kommentar om denna recension.
Recension 2 för Pumpautomat Cotech
Total värdering: 
4 av 5
4 av 5

Installerad 2007

Datum:den 30 maj 2012
Kund Avatar
Greger
Ålder:38-50
Hur väl känner du denna typ av produkt?Väl insatt
Hur frekvent använder du denna typ av produkt?Flera dagar/vecka
Har haft denna som huspump sen Nov 2007 och den har funkat klanderfritt. Köpte den för runt tusenlappen som en akutåtgärd när min dåvarande pump gav upp.
Först nu fick jag problem pga igensättning av tryckvakten som berodde på smuts i vattnet.
Jag håller med om att plasten inte är i bästa laget, men med flytande packning, tungan rätt i mun och en stadig hand när den skruvades in igen så gick det utmärkt att fixa.
Jag är helnöjd.
Skulle du rekommendera denna produkt till en god vän? Ja
- 2 poäng
0  av 2 fann denna recension användbar.
Tack! Du har skickat en kommentar om denna recension.
Recension 3 för Pumpautomat Cotech
Total värdering: 
3 av 5
3 av 5

Ok, så länge du inte behöver mecka med den.

Datum:den 28 februari 2012
Kund Avatar
Smeagol
Jag har haft en lite äldre modell av denna pump ute i sommarstugan i tre somrar nu. Slår på strömmen till den när jag kommer och av när jag lämnar, d.v.s. den har väl använts ca 6v. per år. Den fungerade bra tills filtret på sugsidan gick sönder och jag fick in skräp. Det felet kan naturligtvis inte belasta pumpen, men efter att jag skruvat loss tryckbrytare och manometer och återmonterat dem ytterst försiktigt började det hela läcka och tryckbrytaren gick inte att justera tillbaka till korrekt brytgränser. Själva pumpdelen funkar fortfarande felfritt. Plasten som utgör ändan på trycktanken (där brytare och manometer är monterade) är alldeles för klen för att gänga fast anslutningarna i, det måste självklart finnas metallbussningar med gängor i, eller ännu bättre vore att göra hela stycket i metall (och ha riktiga mässingsinsatser för gängor även i den). Nu vet jag inte om detta ändrats till senare modeller, men det ser inte ut så.
Sammanfattningsvis så skulle jag säga att det är en pump lämpad för t.ex. sommarstugan, men bara så länge du inte förväntar dig att kunna skruva isär den för att fixa ev. problem, såvida du inte vill köpa en ny tankgavel varje gång förstås... (med förbehåll för om det är åtgärdat på aktuell modell)
Skulle du rekommendera denna produkt till en god vän? Nej
 0 poäng
0  av 0 fann denna recension användbar.
Tack! Du har skickat en kommentar om denna recension.
Kommentar (1)
Kommentarer (1)
Kund Avatar
arnhog
 
Vänta medan mer information om arnhog laddas.
Ytterligare information om arnhog kunde inte laddas.
Ok, så länge du inte behöver mecka med den.
Upplagd den 27 juli 2012
Har samma erfarenhet av en liknande pump men av annat fabrikat.
Även den med ett plasthus där tryckbrytare och manometer är monterade. Synd att behöva kassera en i övrigt fullt fungerande pumpautomat för att en plastgänga ger sig. Funderar på någon typ Heli-coil lösning.
Pumpar med anslutningsdelarna i metall rekommenderas.
 0 poäng
0  av 0 fann denna kommentar användbar.
Kommentarer (1)
Kommentar (1)
Recension 4 för Pumpautomat Cotech
Total värdering: 
1 av 5
1 av 5

Snygg att se på men dålig kvalitet.

Datum:den 4 december 2011
Kund Avatar
Luthor
Jag köpte pumpautomaten Cotech 2011-10-08, drygt en månad senare var den
ur funktion och lämnades in för reparation 2011-11-16. Personalen gav ett
väldigt trevligt och proffsigt bemötande. Ca 2 veckor senare kunde jag hämta
min pump som enligt servicerapporten hade haft en bränd motor. Väl hemma
packade jag upp min pump och upptäckte att man hade skickat i retur en annan
reparerad pump. Motor/pumpdelen var utbytt men satt på en gammal tank, betydligt äldre än min. Man kunde se på skruvarna till ändlocket att de var korroderade och rost runt dessa. Ska jag åka in till butiken och lämna tillbaka hela paketet och få ut en ny eller ska jag kräva pengarna tillbaka. Dålig produkt,håller ca 1 månad. Botten att få tillbaka gamla grejer efter service.
Skulle du rekommendera denna produkt till en god vän? Nej
Svar från Clas Ohlson:Av HansKundserviceden 20 december 2011
Detta låter konstigt då vi har som rutin att byta motorn om den har brunnit och att resten av produkten får vara intakt som den var när kunden lämnade in den, kan vi inte kunna åtgärda produkten så byts produkten ut mot en som är i bättre skick än den inlämnade. Kontakta gärna vår kundservice på telefon 0247-44500 eller mejl (kundservice@clasohlson.se) om du har frågor eller funderingar.
 0 poäng
0  av 0 fann denna recension användbar.
Tack! Du har skickat en kommentar om denna recension.
Recension 5 för Pumpautomat Cotech
Total värdering: 
1 av 5
1 av 5

Dålig kvalitet

Datum:den 15 november 2011
Kund Avatar
Händig
Ålder:51-64
Hur väl känner du denna typ av produkt?Väl insatt
Hur frekvent använder du denna typ av produkt?Flera dagar/månad
Har för andra gången fått läckage på min pump, närmare bestämt i gaveln som är gjord av något plastmaterial, denna gång vid anslutningen till tryckmätaren, första gången ( för ca tre månader sedan) var det ett gjutfel på nämnda gavel som orsakade läckaget. Hur kan man sälja så undermåliga produkter som kan orsaka STORA skador.
Skulle du rekommendera denna produkt till en god vän? Nej
Svar från Clas Ohlson:Av HansKundserviceden 30 november 2011
Beklagar att du har upplevt problem med produkten. Vi arbetar med ständigt med att förbättra våra produkter och är därför tacksamma för den återkoppling som vi får.
Kontakta gärna vår kundservice på telefon 0247-44500 eller mejl kundservice@clasohlson.se vid eventuella problem eller frågor.
+ 2 poäng
2  av 2 fann denna recension användbar.
Tack! Du har skickat en kommentar om denna recension.
Recension 6 för Pumpautomat Cotech
Total värdering: 
1 av 5
1 av 5

Felkonstruerad och går sönder efter 6 mån

Datum:den 2 november 2011
Kund Avatar
Den ofrivillige rörmokaren
Ålder:38-50
Hur väl känner du denna typ av produkt?Intresserad
Hur frekvent använder du denna typ av produkt?Flera dagar/vecka
Pumpen lider av ett allvarligt konstruktionsfel som gör att den går sönder efter cirka ett halvår. Usel kvalitet!!!
Felet: Det rotorblad som suger upp vatten lossnar. Motorn driver en roterande axel. På axeln sitter ett rotorblad, själva axeln är gängad längst ut och rotorbladet hålls på plats med en mutter och en låsbricka. Problemet är att axeln är för kort! Den är så kort att endast en liten del av muttern får fäste på den gängande axeln. Efter några månader lossnar den.
Pumphuset är relativt enkelt att montera isär och det går att fästa rotorbladet och muttern igen en par tre gånger innan gängorna skavts sönder.
Jag är nu inne på den tredjde Go-Tech pumpen. Den första felsökte jag inte, den andra felsökte jag och lagade några gånger tills den gick sönder helt. Nu när den tredje pumpen gått sönder så har jag fått nog. Alla har gått sönder inom 6 månader! Nu kommer jag att leta efter en pump som håller!
Skulle du rekommendera denna produkt till en god vän? Nej
Svar från Clas Ohlson:Av HansKundserviceden 22 november 2011
Vi beklagar att du inte nöjd med produkten som du har köpt av oss.
Vi är väldigt tacksam för all den återkoppling som vi kan få på våra produkter.
Har du frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 0247-44500 eller mejl kundservice@clasohlson.se
 0 poäng
0  av 0 fann denna recension användbar.
Tack! Du har skickat en kommentar om denna recension.
Kommentar (1)
Kommentarer (1)
Kund Avatar
Haze57
 
Vänta medan mer information om Haze57 laddas.
Ytterligare information om Haze57 kunde inte laddas.
Är pumpen densamma fortfarande?
Upplagd den 17 april 2014
Kommentarerna angående denna produkt är ju rätt gamla. Det jag undrar över är om de konstruktionsfel som angetts tidigare är åtgärdade och att plasten på tankgaveln är bytt mot tåligare material?
 0 poäng
0  av 0 fann denna kommentar användbar.
Kommentarer (1)
Kommentar (1)